Bitt av basillen

Bitt av basillen

Når vi seiler i Kroatia er det alltid med de samme menneskene, bortsett fra Zdenek. Pavel er kaptein og jeg er fokkeslask og alt er sus og dus. Vi har blitt helt avhengige av disse feriene, ingen andre steder på denne jord har jeg opplevd å kunne slappe så godt av, glemme resten av verden og resten av livet og bare nyte det som er her og nå.

Jeg har lært en del om seiling på disse turene og det har nå ført til at jeg vil ta båtførerprøven. Jeg vil dessuten også ha muligheten til å leie en båt uten å være avhengig av andre som har sine sertifikater i orden. Som nevnt bor jeg i Praha, men jeg skal følge et kurs på nett og dra til Oslo for selve prøven.

Jeg har prøvd å få med meg noen norske venner på seiltur i Kroatia. Dette er venner som selv har seilbåt og som seiler hver eneste sommer i Norge, men det viser seg at gode vaner sitter like hardt som dårlige. Å få disse folkene ut av Oslofjorden og Sørlandskysten er ikke gjort i en fei.

Jeg gjentar derfor; å leie båt er en glimrende, praktisk og enkel affære. Med et vanlig kreditt- eller debitkort lar det hele seg ordne fra sofakroken. For de som er vante med å feriere i Norge trengs det ikke tas opp lån for å kunne ha det like deilig i Kroatia. En venn av meg lot hele sin økonomi refinansiere i fjor og satt igjen med nok penger i år til å kunne melde seg på vår årlige seiltur i tillegg til sin egen, årlige seileeskapade fra Kragerø og sørover.

Uansett; riktig god sommer!