Festival i Rab

Festival i Rab

Vår neste marinastopp på denne turen var i den pittoreske middelalderbyen Rab som ligger på øya med samme navn. Vi var heldige med det valget for det viste seg å være en middelalderfestival i byen den helgen. Denne festivalen var en fantastisk opplevelse.

På kvelden gikk vi inn til byen. Det var mørkt, men gammeldagse lamper lyste opp overalt. Vi gikk inn i de trange bakgatene, gatene går langsmed skråningen, skal du oppover må du gå trapper. Over alt var det tilstelninger, på torg, i gatene og i bakgårder. De hadde arrangert ulike små panoptikum over hele byen, i en bakgård holdt en gruppe på med veving på middelaldervis, i en anne øvde et kirkekor, i en tredje smakte de vin etc. etc. På torgene var det musikk, sang og dans og på det største torget var det mat og drikke. Det var en helt fantastisk atmosfære, en opplevelse for livet.

I disse små havnebyene er det også alltid et lokalt marked. Disse markedene er artige å kikke på, de tilbyr lokalproduserte varer som ost, salami, skinke og alt mulig av frukt og grønnsaker. Desverre har de et prisnivå i sommersesongen som fullstendig har mistet grepet om virkeligheten, men det er artig å se på og det lukter helt himmelsk.