I marinaen

I marinaen

Jeg regner med at de fleste nordmenn som vil leie båt i Kroatia velger å reise til Kroatia med fly. Selv reiser vi med bil fra Praha, en tur som tar ca. 10 timer med pauser og bilen står trygt innenfor portene til marinaen mens vi er på sjøen, men denne parkeringen koster…

Vi planlegger menyen og kjøper inn alt vi trenger av mat og drikke i Praha (prisene er veldig like), men det kan også fint gjøres lokalt. De fleste havnebyene har supermarkeder som befinner seg litt utenfor sentrum. Avstandene er alikevell ikke store og det er ikke dyrt å ta en taxi til et supermarked, handle inn alt som trengs og ta en taxi tilbake til havnen. Restauranter og småbutikker i de små havnebyene ute på øyene er ikke av de billigste, marinaene er heller ikke billige så det er lurt å ikke legge opp til alt for mange marinaopphold. Ellers er marinaene meget moderne, med delikate wc- og dusjfasiliteter, strøm til lading og ferskvann til spyl og tanker. I Kroatia bakker de inn til brygga og det står alltid en marinaansatt og tar i mot når du kommer. Etter akterforankring må du fiske opp et tau som går nede langs siden av båten og som du så fester i bauen. En litt tungvint metode spør du meg, men det er nå en gang slik de gjør det.

Mitt inntrykk av marinaene i Kroatia (jeg har overnattet i ca. 7) er udelt positive, men jeg syntes prisene er stive. Selv ansatte ved marinaene himler innimellom med øynene i det du betaler, de syntes selv det er for mye… Foreløpig har alikevell Kroatia ikke nådd smertepunktet hvor det koster mer enn det smaker, det skal noe til i et så vakkert land.