Leie båt

Leie båt

Kroatia har godt utbygde og moderne marinaer og båtutleiefirmaer som kan tilby det aller meste. Kvaliteten er høy og den formelle prosessen ved utleie er nøyaktig og grundig. Markedet er preget av noen få, store operatører som har oversiktelige og godt informerende nettsider. Båtførerprøven er et standarkrav ved utleie.

Det er lett å betale med kredittkort og du har full oversikt over hva det er du betaler for. Seilbåter fås i alle størrelser og kategorier, selv har vi leid en stor og familievennlig Bavaria 43 samt en nettere og raskere Elan 37. Store katamaraner er også til utleie, men da snakker vi om en helt annen prisklasse. Fremme i utleiehavnen gjøres det formelle trygt og sikkert unna, daglige værkart er tilgjengelig i alle marinaer. Det leies som regel ut fra Lørdag til Lørdag og din båt er klar, vasket og ren og med nytt sengetøy ca. kl. 14:00.

Utleiehavnen har hele tiden kontakt med de utleide båtene og stenger havnen for utfart hvis vinden blir for sterk. Å leie seilbåt i Kroatia er i det hele tatt en trygg og sikker affære, for begge parter.

Vi har leid seilbåt i en liten havneby som heter Biograd na More (Biograd ved havet) og denne havnen er et meget godt utgangspunkt for seilaser både nordover og sørover. Byen har et lite, historisk sentrum og en lang strandpromenade full av små butikker og restauranter. I enden av strandpromenaden finnes et fritidsområde med masse aktiviteter spesielt for barn. Den nermeste internasjonale flyplassen er Zadar, ca. 40 km. nord for Biograd. Det er ikke noe problem å ta ut penger i minibanker og de fleste større butikker og restauranter tar kreditkort.